کارآفرین نابغه پایش و قاچاق لوازم خانگی با پوشش حمایت از تولید داخلی!
بد نیست برنامه پایش و صداوسیما، نور افکن «شفافیت» خود را روی همین پرونده قاچاق که قطعا آسیبهای جدی به اقتصاد کشور میزند بیندازند.
روز شنبه دهم بهمن ماه همین امسال، تیتر یک خبر روی خبرگزاری مهر منتشر شد و خیلی زود به دست فراموشی سپرده شد! عنوان خبر فراموش شده این بود: «کشف محموله بزرگ قاچاق لوازم خانگی در جنوب ایران»
به گزارش «سحام»، امیرهادی انواری روزنامهنگار حوزه اقتصادی در وبسایت خود نوشته است: پس از آن علیرغم ابعاد بزرگ ماجرا، هیچ پیگیری از سوی رسانهها در خصوص این خبر انجام نگرفت. رسانه ملی! در بخشهای خبری خود موضوع را چنانکه هر خبر دیگری را پوشش میدهد، پوشش نداد و موضوع ظاهرا با گذشت حدود ده روز، عملا به فراموشی سپرده شده است.
خبر چه بود؟
یک باند قاچاق کالا در پوشش واردات قانونی «لوازم و قطعات تولید یخچال» اقدام به قاچاق یخچال خارجی میکرد که در گمرک شهیدرجایی این محموله بزرگ کشف و ضبط شد.
این محموله بزرگ قاچاق در قالب ۵۲ کانتینر در حال ورود به داخل کشور بوده است.این باند قاچاق کالا سعی کرده بود که با جاسازی یخچالهای خارجی در پشت کانتینرها و قرار دادن قطعات و لوازم تولید یخچال در جلوی کانتینر آن را به داخل کشور وارد کند. در این شیوه سه ردیف قطعات در جلوی کانتینر قرار گرفته و در پشت این سه ردیف یخچالهای «ساید بای ساید» جاسازی شده بودند.
چرا؟
در حال حاضر تعرفه واردات یخچال خارجی ۷۶ درصد و واردات قطعات ۷ درصد است، ضمن اینکه ارز دولتی برای حمایت از تولید داخلی به قطعات وارداتی یخچال تعلق میگیرد اما به یخچال ساخته شده وارداتی تعلق نمیگیرد.
چه کسی؟
کانتینرها متعلق به شرکتی به نام «مبین طاها انتخاب» است. اما این شرکت متعلق به کیست؟ بر اساس آخرین صورتجلسه این شرکت اعضای حقوقی این شرکت را : شرکت گروه توسعه سرمایه گذاری انتخاب، ارکان ساختار نوین ایرانیان و حایر آسا تشکیل دادند.
یکی از اصلیترین ابزارهای رسانهای وی رسانه ملی! است. به طوری که چندین بار در برنامه پایش حضور یافته و با عناوین مختلف از جمله «کار آفرین» به ایراد انتقاد پرداخته است. وی که یکبار قویا شایعه بدهکار بودن خودش را به سیستم بانکی رد کرده، عموما در تلویزیون و با در اختیار داشتن این رسانه، از عملکرد سیستم بانکی کشور انتقاد میکند. از آنجا که وی از سوی رسانه ملی با عنوان «کار آفرین نابغه» معرفی میشود، با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات بیکاری، میتواند سخنان خود را با چاشنی دلسوزی برای اشتغال همراه سازد.
طبیعتا طلب کردن بدهی از یک «کار آفرین نابغه» که تریبون رسانه ملی را نیز در اختیار دارد برای بانکها زیاد ساده نیست. البته، برنامه پایش هم رویکردی همسو با دیانی دارد. در دیماه امسال این برنامه موضوع یکی از برنامههای خود را دقیقا و اتفاقا به دغدغههای محمدرضا دیانی اختصاص داد، یعنی عملکرد نظام بانکی در کمک به تولید داخلی.
خروجی برنامه ۲۸ دیماه تقریبا انتقاد به نظام بانکی بابت حمایت ضعیف از تولید کنندگان و دریافت سود بالای تسهیلات بود. اتفاقا این سود تسهیلات بانکی هم یکی از دغدغههای همیشگی دیانی بوده است. ۱۸ دیماه نیز پایش موضوع برنامه خود را مطالبات بانکها از بدهکاران بانکی قرار داده بود، پیش از آن نیز چنین مسائلی سابقه داشته است. برای مثال در ویژه برنامه اول اذرماه همین امسال، موضوع برنامه تصمیم دولت در ارایه تسهیلات خرید کالای ایرانی بود که نتیجه نظرسنجی آن به طرز جالبی ۸۷ درصد موافق ارایه تسهیلات بانکی به تولید کنندگان کالای ایرانی بود!
ذکر تمام این موارد طبیعتا از حوصله این نوشتار خارج است، شما با جستجوی سادهای در اینترنت، میتوانید انبوه اظهار نظرهای محمدرضا دیانی در برنامههای صدا و سیما و به خصوص پایش را ملاحظه کنید.
کار آفرین نابغه، اما بی اطلاع
محمدرضا دیانی که مجموعه خود را با کمک صدا و سیما به عنوان یک مجموعه حامی تولید لوازم خانگی معرفی کرده و خود را منتقد نظام بانکی کشور بابت ارایه تسهیلات با نرخ بهره بالا به تولید، منتقد شرکتهای وارد کننده لوازم خانگی، منتقد ثبت سفارش لوازم خانگی و… معرفی کرده است، آیا اکنون اطلاع دارد که شرکت «مبین طاها انتخاب» یکی از بزرگترین محمولههای قاچاق لوازم خانگی را در بندر شهید رجایی دارد. شرکتی که شرکت اخوان دیانی، جزو اعضای هیات مدیره آن هستند؟
قاچاق لوازم خانگی با پوشش تولید لوازم خانگی! این موضوعی است که باید روشن شود، اما کجا؟ شما هم اکنون در اکثر رسانههای مطرح کشور، لااقل یک لوگو یا تبلیغ از حداقل یکی از برندهای گروه صنعتی انتخاب را مشاهده میکنید.
البته شاید این اتفاقی باشد! اما بد نیست برنامه پایش که همواره خود را جزو دلسوزان اقتصاد کشور معرفی کرده است، یا هر کدام از برنامههای صدا و سیما، نور افکن «شفافیت» خود را روی همین پرونده قاچاق که مشخصا و قطعا آسیبهای جدی به اقتصاد کشور میزند بیندازند.
موضوع برنامه میتواند: «قاچاق لوازم خانگی، با پوشش تولید لوازم خانگی» با حضور کارآفرین نابغه، آقای محمدرضا دیانی باشد.
گفتنی است برنامه پایش با تهیه کنندگی امیر سیاح که نام وی در میان بورسیههای غیرقانونی اخذ شده در دولت محمود احمدینژاد نیز دیده میشود، روز ۱۲ خردادماه سال ۱۳۹۴ نیز با دعوت از مسعود سلطانپور از متهمان اصلی دکل گمشده نفتی ۸۷ میلیون دلاری، سعی داشت برای وی حشایه امن ایجاد کند تا روند پیگیری این فساد بزرگ نفتی، به بازداشت وی منجر نشود.
در حالیکه چهرههای مقبول و محبوب مردمی مدت زیادی است اجازه ورود به صداوسیما را ندارند و برنامهای نیز به آنان اختصاص داده نمیشود، به نظر میرسد برنامه تلوزیونی پایش به «حیاط خلوت» برخی «مفسدان اقتصادی» در ایران تبدیل شده است.