صفایی فراهانی: نهادهای خارج از کنترل دولت ، از مهمترین عوامل فساد در کشورند
محسن صفایی فراهانی می گوید : ستاد اجرایی فرمان امام ، بنیاد مستضعفان ، قرارگاههاى متعدد و دهها نهاد و ارگان دیگر، از جمله نهادهایی هستند که به هیچ یک از ارکان دولت ، اجازه کنترل و حسابرسی نمی دهند. این بخشها با تمام قدرت از رانت هاى حکومت استفاده می کنند و اکثر آنها مالیات هم به دولت نمی پردازند و علی رغم درآمدهای هنگفتی که دارند، حاضر به پرداخت هزینه آب و برق مصرفی خودشان هم نیستند و جالب آن که کسی هم جرات ندارد آب و برق شان را قطع کند!
صفایی فراهانی در گفتوگو با خبر آنلاین این پرسش را مطرح کرده که چرا بخش خصوصی کشور باید مالیات بپردازد و دفاترش مورد کنترل و بازرسی قرار گیرد ، اما هیچ کس نمیتواند به گزارش های مالی و عملکردی این نهادها و ارگانها دسترسی داشته باشد؟ آیا تا به حال شنیدهاید که این بخشها مورد تحقیق و تفحص قرار گیرند؟
وی گفته : در حال حاضر در کشور حدود ۱۲۰ نهاد ، ارگان و بنیاد مختلف فعالیت بسیار وسیع اقتصادى دارند ، که مطلقا کنترل درستی بر عملکردشان وجود ندارد . هم اکنون نزدیک به ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران دراختیار این نهادهاست . به عبارت دیگر ، ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی ما ، در اختیار بخش هایی است که هیچگونه حسابرسی قانونمند و کنترل منظمی روی آنها اعمال نمی شود.
این مدیر پر سابقه اقتصادی اظهار کرده : طی سالهای اخیر حدود ۶۵ درصد از تصدی های اقتصادی که در اختیار دولت بود، به نهادهایی واگذار شد که از بیشترین رانت حکومتی بهره می برند و در مقابل کمترین گزارش و اطلاعات را از عملکردشان منتشر میکنند و هیچ نظارتی روی آنها وجود ندارد . او میافزاید : «بدیهى است آنها به نوعی میتوانند مهمترین عوامل فساد در کشور باشند».
گفتنی ست ؛ محسن صفایی فراهانی ، یکی از مدیران با سابقه اقتصاد ایران است . او بنیان گذار شرکت مپنا ( مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران ) است که یکی از اصلی ترین شرکت های نیروگاهی در ایران محسوب می شود . همچنین از اعضای اصلی “جبهه مشارکت ایران اسلامی” است و در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ ، یکی از حامیان اصلی میرحسین موسوی بود . یک هفته پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بازداشت و چند ماه بعد از آن در دادگاههای فرمایشی آن زمان ، به شش سال زندان محکوم می شود . صفایی فراهانی هماکنون به قید وثیقه آزاد است .